torsdag 15 september 2011

Höst med tröst

Den hugger in på sommarna, hösten. Biter bit för bit av kvarvarande sommar, sväljer och svarar med regn och rusk. It´s raining cats and dogs. Mest dogs. Och cats, om jag ska vara ärlig.

I morse slank en röd katt in i porten framför Svantes nos. Han hann inte reagera innan den var borta bland stenhusen.

Ute är det mörkt tidigt. En glad östgöte plockar skräp på vår gata, tar alltid ett samtal med honom. Fas 3 naturligtvis. Men han trivs, börjar jobba vid fem, och håller på till mittpådan. Har haft hund och katt. Mycket att snacka om medan Svante snusar och helst vill in igen.

Jo, han snusar faktiskt. Har ett särskilt sätt att låta dofter visa honom rätt. Fram och åter, i cirklar som blir allt mindre till dess han hittar spyan eller vad det nu är som lockar. Osviklig. Ska tamejtusan träna honom på kantareller.

Golden betyder inte guld, snarare smutsig päls. Idag la sig doggen i en vattenpöl. Är golvet skitigt? Vår gamle Hampus gjorde likadant, det är nåt med retrievers och vatten/kärr/sörja. De gillar skit. Och vatten.

I kväll ska det duschas. Jajamen. Matte kommer hem i mörra och då ska doggen vara fin. Jättefin.

Hur fin är Carl Bildt, undrar jag. Jo, han är friherre, gammal adel. Jättefint. Men ändå tänker jag att huvet hans inte kan vara så annorlunda än huvet mitt. Att han fick allt på ett fat medan jag ägnat livet åt att hitta ett fat att ha nånting på.

Överklassens diskreta charm, gift med en grevinna från det helärliga Italien dessutom. Många har gnällt på Silvias bakgrund, men hur är det med Bildt?

Berlusconi är det löjligaste jag vet. Faktiskt. Fattar inte hur italienarna kan rösta på honom. Men han kan konsten att göra något av inget, och det räcker ofta nog. Dessutom har han medierna i sin hand. Han äger dem.

Och Pia Kjersgaard. Nu är det rena bottennappet. Vilken idiot! Hur kan danskarna, vårt broderfolk, rösta in en sån i riksdan? Jimmy Åkesson är en snäll söndagsskolenisse i jämförelse. Stackars mörhyade, muslimer, annorlunda, mörkhåriga, över huvud taget icke-danska enligt hennes norm.

Träffat många danskar, nästan alla trevliga, nästan alla skamsna över sin regering. I Sverige bor numer de danskar som inte får vara gifta med utlänningar! I Malmö finns många som tvingats ut ur sitt land för att de älskar någon som inte duger för Kjersgaard. Sån skit har vi sluppit i Sverige.

Men Carl Bildt sitter visst kvar än, hur länge står vi ut med det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar