torsdag 29 september 2011

En galen hund

Bankerna kräver skattepengar igen. Som om de inte redan fått nog av allmänhetens pengar. Girighet går före moral, bankernas affärsidé är skillnaden mellan in- och utlåningsräntorna. Inte att stjäla skattepengar!

Idag är en affärsidé att leva på det allmänna, det bidragsberoende, som vilken fattig nisse som helst. Fast fattiga blir aldrig rika, det blir däremot alltid bankerna och deras anställda.

Nu när Grekland är på fallrepet ska Europa betala grekiska bankers slarv ännu en gång. Ett medvetet schabbel, precis som när svenska banker räddades av regeringen.

Vi har alla sett det som varit i Grekland; halvbyggda hus för att ge intryck att pågående bygge. Ett exempel bara för att kunna få EU-bidrag.

Jag gillar grekerna, ett folk med starka kvinnor. Som om Sverige hade valt Schyman till statsminister, nästan. Men jag gillar inte den tusenårsgamla konflikten med Turkiet. Fattar inte varför två folk som alltid levt nära varandra ännu ska hålla den gamla konflikten vid liv.

Förr var Turkiet Europas sjuke man, nu är Grekland den sjuke mannen medan Turkiet trivs och berikar sig. Inte minst på turister, två konkurrenter om samma marknad.

En galen hund finns nog inte som hund. Hundar är sällan galna. Människor är det emellanåt, inte minst de som har stooora hundar som faktiskt kan bli lika galna som sina ägare.

Smutsiga hundar är vanliga, har själv en. Går ut gul och fin, kommer hem som en väl smutsig hund med unken doft.

Tänker på Dylan, "Like a rolling stone" som i Sverige fått namnat smutsig hund.

Tänker på alla underdogs i livet. Svante är en av dem som haft tur.
Må bra, idag är en ny dag för alla, också för smutsiga hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar