onsdag 21 september 2011

Floyd Davies sista dag - och Carl Bildt

Nu ska han mördas, Floyd Davies. Nu ska han för evighet försvinna från jordelivet. I hans fall kan det nog kännas som en befrielse från fängelsehelvetet i USA. Men rättvisa har inte skipats, och för den som är död finns ingen väg tillbaka. One way road to heaven or hell.

Kan inte för mitt liv begripa hur vi kan acceptera dödsstraff. Eftersom vi accepterar USA (eller Kina) betyder det att också vi är grobianer, ociviliserade, omänskliga.

Carl Bildt borde kunna visa Sveriges ståndpunkt. Vi har inte dödat någon sen tidigt 1900-tal.
Men USA trampar på i mördarskorna. Rasismen lever sitt eget liv i gäng som Ku Klux Klan.

Låten "Strange fruit" är verklighet än idag.

Att Floyd Davies är svart spelar stor roll. Svarta i södern är ännu inte accepterade. Om en svart man misstänks att ha dödat en vit polis är utgången given: döden.

Nya testamentet säger: du skall inte döda.
Gamla testamentet säger att vissa brott ska straffas med döden.
Något har alltså hänt mellan Jesus och Moses; Humanismen.

Länder som USA och Kina måste stanna upp, tänka ett tag till, se dödsstraff som vad det är, ren hämnd och barbari.

USA har inte blivit säkrare med dödsstraff. Inte Kina heller. Det enda sätt att möta brottslingar måste vara internering kopplad med bra mental omkodning.

Det finns en aspekt på dödsstraff som är dess motsats; ekonomiska brott (hur många miljarder som helst) straffas milt, absolut inte med döden, men med ett slags förståelse för att någon vill stjäla andras liv.

De som styr har stort överseende med andra som styr. Det handlar om pengar.
Nå, dagens drapa slutar i verkligheten. Idag ska en svart människa dö, mördad av sitt land. Han är fattig, han är svart, och han är troligen helt oskyldig. Carl Bildt, protestera!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar