tisdag 9 februari 2010

Två länkar som gör svenska kriget i Afghanistan löjligt!!!

Tolgfors, en sketen lögnare!!! Afghanistan, imperiernas grav. Ett stolt folk har invaderats av bl.a. svenska soldater sedan några idiotiska araber (inte afghaner) flugit in i World Trade Center.
Så illa kan det gå. Så illa kan världens mäktigaste militärmakt agera. Tillåtas agera.

Svenska soldater dör tyvärr inte kampen för frihet. De dör i kampen för kolonialism och världsherravälde för ett land som tillåter svält för en stor del av sitt eget folk. För många vapen och för litet mat för de fattiga. Kina äger per definition nästan hela USA!!!

Jag tillhör dem som anser att om svenska soldater ska dö, är det i kampen för fred och frihet i Sverige. Själv gjorde jag värnplikten med den motivationen. Under åren har jag pratat fred och krig med massor av fd soldater, inte minst flyktingar från USA´s krig i Vietnam. Coppolas film "Apocalypse Now Redux", tre timmars tankar om krigshelvetet, gav mig argument nog till motstånd mot USA´s imperiesträvanden.

Att Sverige nu ställer upp på USA´s sida i Afghanistan känns det som att få sina kinder klappade av halvruttna fiskar. Läs om fred hur och arbete för demokrati och frihet i Afghanistan kan och måste genomföras! Svenska Afghanistankommittén har sedan länge arbetet i landet utan att bli skjutna, utan krig. Tolgfors kan gärna åka dit, ställa sig med ett svenskt vapen framför en fattig by och ropa fred. Undrar just om han kommer att överleva?

Skicka hem svenska soldater. Låt dem göra nytta där de behövs i stället för att dö i onödan. Jag har nämnt Kongo, har skrivit Israel/palestina, ser det som rent klandervärt att svenska män ska behöva dödas i USA´s krig för olja i Afghanistan. Bästa Tänk om

7 kommentarer:

  1. Jävlar anamma, här gäller det att inte skräda orden (tror det heter så...). Bra, Uno! Ta bara inte så du spricker, för du behövs! DU BEHÖVS!
    Inlägget skall genast till Facebook!

    SvaraRadera
  2. Sverige ut ur Afghanistan! NU!
    Inte bryr sig västvärlden om dom afghanska kvinnorna - det handlar om annat - för vi gillar ju burkor... i Sverige!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  3. "Vinna deras fred, inte vårt krig." En bra utgångspunkt. Om man sa det till krigshökarna i USA skulle dom inte fatta nånting, inte ett jota.

    SvaraRadera
  4. Boa: nä, de måste kriga eftersom vapenindustrin kräver det. Kina betalar. Uno

    SvaraRadera
  5. Leo - inte fan gillar vi burkor!!! Frågan är svårare än så. Kan vi tvinga folk att inte bära burkor? Vacklar i frågan. Uno

    SvaraRadera
  6. Kan vi tvinga folk att inte bära hakkors, motorcykelklubbsemblem på kläderna...

    En kvinna med täckt ansikte kan inte leva ett liv ute i samhället, där man ofta behöver bevisa sin identitet... det räcker inte med att mannen bredvid intygar...
    Vi kan/ska aldrig acceptera detta synsätt på människor och ta många steg tillbaka...
    För vi har varit där en gång!
    Leo Beata

    SvaraRadera
  7. Håller som sagt med dig i sak, men vill nog ha en mer grundläggande debatt om varför, inte hur. Uno

    SvaraRadera