söndag 21 februari 2010

Skidorna igen - hur spännande får det bli?

TV är lika farligt som snöskottning för gamla gubbar. Testade båda i går, TV var värst. Pulsen på hundratjugo! Någon borde varna för såna lopp!!!

Johan Olsson gjorde loppet. På bästa Tour de France-manér stack han efter skidbytet. Som ett spjut försvann han och var som bäst 25 sekunder före klungan.

I klungan låg Södergren och Hellner och bromsade. Precis som i cykelloppen. Helfräckt! Konstigast var att ingen genomskådade kuppen innan det var försent.

Det höll ändå på att spricka, men Hellner hade krafter kvar att knäcka alla i spurten, och Olsson fick krafterna tillbaka och kunde rädda en bronspeng - det var en bragd a la Anja.

Anja ja. Ville nog för mycket, körde litet för fullt och kom ur linjen. Så kan det gå, men än är sista loppet inte kört. Hon har mycket kvar i kroppen fast den borde vara både blåslagen och trött.

Till sist: snön. Idag har den slutat falla - tillfälligt. I stället är det tretton grader kallt och snål nordanvind. Burr. Tgen har slutat gå, och landet är fullt av fastkörda fordon. Hoppas att alla har fika och varma kläder med sig på vägarna och på tågen.

Slutligen: OS är ingen höjdare arrangörsmässigt. Inte utförsåkningen i alla fall. Vilka blunder med konstgjorda gupp och inställda träningsåk. Knappast rättvisande. Roligast var att en österrikerska vågade slå Vonn genom att åka precis på marginalen. Knappast stilfullt, men jäkla modigt och fort - som Anja men utan missar.

4 kommentarer:

  1. Har tittat på skidåkningen i repris idag. Skratt, gråt, skrik av röster fyllda av ett jättespektrum av positiva känslor. Och gulliga och ödmjuka medaljörer i studion i kostym och vit skjorta. Fantastiskt! Man rycks med i glädjeyran. Förstår att det måste ha varit oerhört spännande att följa live. Var rädd om lungan bara, när du jublar och skottar snö!

    SvaraRadera
  2. Anjas åklinje blev som...arbetslinjen - kass!
    (Nota bene: Anja är toppen!)

    För övrigt tror jag att du nämndes i P1!
    Barbakvinnan var med i programmet "Nätet" (heter det väl?) och de pratade om "troll" - sådana som far runt på bloggar och skriver bara för att reta upp, irritera och skapa allmän ilska - kan dyka upp var som helst, ämnet spelar ingen roll.
    En Uno nämndes som MOTSATSEN: någon som har andra åsikter, men där båda respekterar varann, argumenterar och berikar bloggosfären.

    Det finns väl ingen annan Uno!?

    Skotta försiktigt!
    Dan

    SvaraRadera
  3. Dan - har skottat. Lungan höll. Och - det var faktiskt jag som nämndes så nu har jag varit i radio för första gången på tretti år. Första gången var i frukostklubben med Sigge Fürst. Numera blir jag bara omnämnd, men ändå.

    SvaraRadera
  4. Boa - det var faktiskt häftigt. Hade tänkt gå och lägga mig men fastnade i dramatiken. Kul faktiskt, stor dramatik.

    SvaraRadera