måndag 8 februari 2010

Sverige ut ur Afghanistan / Bästa Tänk om

Två döda svenska soldater. Helt onödigt!!! Ändå vill befälet kalla attentatet mot de två för ett brott och ska tom. göra något slags brottsplatsundersökning. Som om det vore fred!!!
Sanningen är att Sverige tillsammans med bl.a. USA har invaderat Afghanistan. Sanningen är att det lilla fredliga Sverige för krig mot afghanerna.

Att bli skjuten i krig tillhör det normala, och om vi inte snart drar oss tillbaka kommer fler svenskar och mångfalt fler afghaner att dö. Det viktiga fredsarbete som bl.a. Svenska Afghanistanskommittén gör kommer att saboteras ännu mer.
Kommittén håller sig så långt borta från militär verksamhet som möjligt för att utföra sitt viktiga arbete med hälsovård och utbildning.

Det finns en sanning till: USA - som Sverige slåss för - kan aldrig vinna kriget! USA är bankrutt, kommer att falla samman av inre politisk kollaps, och kommer att lämna landet i ett eländigt tillstånd av fattigdom, krig och inbördeskrig. Som vanligt.

Skulle Sverige verkligen vilja göra internationell militär nytta vore Kongo ett lämpligt mottagarland. Eller Palestina.

Men inte Afghanistan, ett land som för inte så länge sedan var både relativt fritt och välmående med Asiatisk måttstock. Men det var innan ryssarna invaderade...

9 kommentarer:

  1. Det är krig, punkt slut. Och det är tragiskt.

    Må väl mannen!

    SvaraRadera
  2. Det är tragiskt. Till vilken nytta? War what is it good for? absolutely nothing

    SvaraRadera
  3. Någon nytta måste det väl ändå anses göra? För någon? Eller...

    SvaraRadera
  4. Boa, i detta fall har kriget skapat mer krig. Den som är stark är den som kan säga nej, dvs sluta. Gäller även Israel/Palestina. Uno

    SvaraRadera
  5. Uno, jag håller helt med, försökte bara vara lite ironisk...

    SvaraRadera
  6. Ja, man får ju verligen en känsla, när man hör Tolgfors och gänget tala, att de inte riktigt inser att det faktiskt är krig på riktigt. Att man kan dö, att inte bara afghaner dör (för det biter väl inte riktigt). Men att två svenskar plötsligt inte finns mer, att det finns nära och kära som sörjer, BORDE sätta spår i själ, hjärta och hjärna även på en försvarsminister på säkert avstånd från alla bomber.
    Det finns inget mer definitivt och kompromisslöst än döden.

    SvaraRadera
  7. Det är förvånande att vi i Sverige är så häpna över att två svenskar har dött. Tror vi att vi är odödliga? I ett land i krig.

    SvaraRadera
  8. Efter att ha sett Apocalyps Now i reduxversionen - dryga tre timmars helvete - finns inget argument för krig kvar nånsin och ingenstans. Uno

    SvaraRadera
  9. Många afghaner dör också! Bara för att det finns militärer. Jag åkte till Afghanistan 2009 och var i en taxi och jag såg engelska militärer i en tank. Taxi chauffören vågade inte ens röra sig. Han kunde engelska så han sa till mig att om man kör lite fel så kommer dem att döda oss. Och inga barn får ha låtsaspistol. För att när militärerna ser så siktar de mot barnet och ibland dödar. Afghanistan var ett bra land men bara för att araber krigade mot dem för många år sedan förstördes många vackra byggnader. Asså ärligt vad är krig bra för???

    SvaraRadera