söndag 18 april 2010

Sixten ligger över

Idag bryr jag mig inte den löjlige Anders Borgs lika nördiga "jobbstopp". Inte heller om Reinfelds enfaldiga malande om Rättvisa.

Han har visat vad han menar med rättvisa sen han blev statsminister.

Inte ens bryr jag mig om Schlingerbulten, han som hittat på Moderaternas lögner. Jag litar på att svenskarna inte går på den lätte en gång till. Heja Sverige!

Smilla Katt har en kompis
Nej jag tänker på Sixten. Snacka om sonson. Farfar och farmor hade en underbar lördagskväll och en lika fin söndagsförmiddag. Tvåochetthalvt (2.5) är en härlig ålder. Allt är lika spännande.

Många böcker om kvällen likaså, gamla barnkulturmänniskor som han hamnat hos.

Farmor visar stranden
Mitt i natten hörde farfar hur någon gick liksom hasande i mörkret. Tittade ut, var det tjuvar? Tittade in igen, och där kom Sixten! Hej, sa han och log i mörkret. Hej sa farfar och lotsade honom till platsen mellan honom och farmor.

..och havet
När Sixten fick se havet sa han: Oj! Sen pekade han på klipporna och sa: Oj. Sen plockade han upp litet tång vid stranden och sa.... just det: Oj!!!

Inte vicka häster som helst...
Sen kom det hästar. Inte vilka hästar som helst, utan skimmlar. Vad sa Sixen med farmor i fast han. Jo, OJ!! Men kråkan sa krax, det visste Sixten. Och pinnar var skogen full av.

..Oj vad det går...
Gungorna var svåra att lämna, men pappa och mamma hade börjat längta efter honom. Så vi tog oss litet yoghurt och satte av mot Sixtens hem. Vilken helg, inte utan att det känns litet tomt för farfar och farmor...

2 kommentarer:

  1. ...ja, ungar är oj så härliga! ;-)

    Må gott Uno!

    SvaraRadera
  2. Sant, grabben. Oförglömliga stunder.

    SvaraRadera