torsdag 22 april 2010

"Helvetes jävla skit" - om Röda Korsets eget kors

Af Donner. Vilken Sk*t! Typisk på sitt sätt, men förödande för alla som arbetar med bistånd i någon form. Af Donner, en grefve, eller? En finare männska än oss andra. Kanske en människa som rättvist har det bättre enligt de nya moderaternas terminalogi?

Själv vill jag spy på honom, slå honom, sparka honom, skälla ut honom. Det är inte okej med skattesmitning - vanligt i vissa kretsar. Det är inte okej med stöld - vanligt i vissa andra kretsar. Men värst är det att stjäla från de fattiga! Särskilt om man är rik.

Röda Korsets chefer har det bra ändå. Fina löner, vida överstigande en kommunal chefs. En lön att leva gott på, och med alla gratisresor runt om i världen borde den räcka länge.

Men inte för Af Donner. Han ville ha mer. Och stal från dem som svälter, från barn och sjuka i fattiga länder.

Dessutom har han blivit ett "kors" för Röda Korset och alla andra organisationer som gör goda insatser i världen. Vem vill ge till dem längre? Vem vill satsa sin tia till välgörenhet när de vet att den hamnar i någon riks ficka?

Att han också stal från cancerfonden (jo, min svägerska dog i cancer för några år sen) är obeskrivligt jävligt. Vi donerade alla till den fonden.

Han gjorde avbön, bad om förlåtelse. Jag vet inte hur mycket katolik man ska vara för att förlåta ett sånt svek. Det han gjort är oförlåtligt! Fa. för att han sabbat för mycket av det viktiga bistånd som fattiga i världen ständigt behöver.

Han lär klara sig bra. Han har rätt advokat (ännu en man som gamar på de fattiga), och han har rätt bagrund (stackars grefven...).
Men han är inte rätt människa.

2 kommentarer:

  1. Ja det är en svårreparerad skada. "mina" gubbar som stött röda korset i decennier är tveksamma nu.
    Jag tänker mest på alla som sliter med att baka kaffebröd o annat för att få in bidrag.
    Usch, dubbelt usch

    SvaraRadera
  2. p.s
    Jag hörde att han får ett gen- ialiskt upplägg på försvaret.

    SvaraRadera