tisdag 4 maj 2010

Tjuvar och banditer!

I privatiseringens spår ökar stölderna av offentliga medel. Privata vårdcentraler ger inte bara enskilda ägare stora vinster på allas våra pengar, de utför rena bedrägerier. Rapporterade vårdinsatser är inte genomförda, luftfakturor betalas glatt av landstingen, och bara i Stockholm har miljoner hamnat i tjuvarnas fickor.
Tänk om pengarna hamnat hos henne i stället...
Något straff lär de inte få, tjuvarna har ju bara visat initiativkraft och uppfinningsrikedom.
Myndigheterna skyller på bristande kontroll. Jag skyller på bristande moral, på girighet som fått läkaretiken att stå åt sidan.

Etiska läkare verkar vara en myt.
Med Palme dog det solidariska samhället...
Problemet är inte nytt. Vi känner alla till stafettläkarnas framfart. Vi känner alla till läkare som från sin offentliga anställning remitterar till sin privata klinik (ibland används det offentliga sjukhuset för den privata insatsen). Vi känner till läkarförbundets hårda motstånd mot att fler läkare utbildas.

Sedan den allmänna uppluckringen av "det gamla samhället" började på slutet av 80-talet har stölderna successivt ökat. Massor av skattepengar har hamnat i privata fickor.
Solidaritet, mot vem?
Mitt antagande är att stölderna fortsätter. Att ingen ställs till svars. Att alla föredrar att blunda och att patienterna för allt sämre vård. Nu stängs t.ex. Sahlgrenskas Psykakut (psykiskt sjuka är inte det minsta lönsamma utom för läkemedelsföretagen)

Se upp, det går massor av sjuka galningar som vägras vård på stan. Se upp, tjuvarna har fått slips och kostym, och vita rockar dessutom.

4 kommentarer:

  1. Uno, bara i Halland har hyrläkarna kostat ca 63 miljoner kronor under 2009. De lyfter 45 - 50 000 kr i veckan. I andra landsting är det ännu värre. I Stockholm där jag nu befinner är det privatiseringsfrossa. Oppositionen vill ta tillbaka det som går. Men vårdvalet släpper inte sossarna. Vad är frihet? Vad är valfrihet? Det är svårt när man måste flirta både med de höga och de låga.

    SvaraRadera
  2. För den som har råd finns alltid valfrihet. Inte för oss andra. Mångfalden minskar för varje krona som hamnar i privata fickor, det gäller skolan likaväl som sjukvården. Kommunala skolor åderlåts av privata vinstintressen i privatskolorna. De använder folkbiblioteken som skolbibliotek och slipper därmed den utgiften. Stockholm är inte kul, Reinfeldtarnas och kungens anda svävar över stan.

    SvaraRadera
  3. Ja,det är förbannat Trist och i Längden ohållbart. Ett Rövarsamhälle är inget att bygga sin framtid på. Vi måste få bukt med egoism och denna "sjukliga girighet. Talade med en sjuksköterska och en byggnadsknegare. De röstar borgerligt. Jag blev direkt skakad.

    Vi måste få in solidaritet och de andra värdena som något viktigt och självklart. Vilkens sorts samhälle vi ska ha. Ett girigt privatiserat helvete av hela skiten? Rövarband?
    Man vill skrika att folk måste vakna upp!

    Kramen från Silverstare

    SvaraRadera
  4. Vråla vill man, Silver. Vråla lungorna ur sig. Korruption är den jävligaste av samhällscancer som finns.

    SvaraRadera