måndag 24 maj 2010

Rörigt idag, Om allt och nästan ingenting

"Återigen" säger Reinfeldt och rättar sina åhörare. Begreppet har blivit så vanligt att "alla" använder det. Man ska hålla i minnet, betyder det. Efter sitt "återigen" kommer varningar om jobblinjen, skattehöjningar eller nåt annat obehagligt för den som har råd att betala hur mycket skatt som helst.
Jan Eliasson, en toppdiplomat inviger en regnig Skulpturfestival i Borås - och Borås egen Non Violence!
Själv är jag förvånad över att de rödgröna helt missat båtskatten. Att investera i "gratis" båtar är en trend som ständigt växer oavsett ekonomitrender. Kollade med den lokala lyxbåtsäljeren i min hamn; ingen minskning när det gäller båtar en mille och uppåt. Däremot på billigare båtar.
Billig båt, ingen skatteflykt. Lilla Frun i stora havet. Kolla glansen!
Tänker på korruption också. Satt med en initierad vän, en mycket erfaren vetenskaplig bibliotekarie i Sveriges mitt, och diskuterade vänskapskorruption i går kväll. Grillade lammkotletter på Webergrillen (OBS. fådd!!, den är alldeles för dyr för oss). Potatisgratäng med palsternacka, vitlök och lök på vär lilla altan till härmsångarens oefterhärmliga sång.
Tulpanerna växer i år också..
Vår vän bekräftade trenden om ledare som motar bort sanningssägare och tar till sig harem av jasägare. Vissa av dessa har visat stora brister i tidigare anställningar, men som ja-sägare och stövelslickare går de längre än kompetentare kollegor.
Vänskap eller korruption?
Det är också korruption. Lika jävlig som den ekonomiska. I själva centrum av svenskt bibliotekssystem. Ska man gäspa eller bli förbannad. Vi gäspade, men så var timmen också hyfsat sen.

Till sist vill jag varna. "Återigen" vill jag påpeka USA´s strävan att förbereda krig mot Iran och Nordkorea. Den senare pga av att USA förlorade kriget på femtitalet, Iran pga oljan, samma jävla olja som just nu slammar in några av världens viktigaste platser för biologisk mångfald: Golfkustens våtmarker!

Jag varnar för att jag är gammal nog att minnas. Har varit med om Tonkinaccedenten, Somaliakatastrofen, Israeldebaclet, Kongokriget, Grenada, Nicaragua, Kuba, Irakkkrigen och nu senast Afghanistankriget. Så går snacket innan bomberna faller.
Carl Fredrik Reutersvärd!!! Se utställningen i Borås Konstmuseum! Jag och Gud, heter bilden.
Vill i detta sammanhang skänka en ros till en (kors i taket) folkpartist!!! Hans Blix! En värdig svensk som vågade säga att kejsaren är naken!!!
Det var allt för idag. Nu, återigen, måste jag ta itu med byggsoporna från mitt idoga spikande på vårt gamla hus.

6 kommentarer:

  1. Du är lycklig du Uno, som har inte bara en "lilla frun", utan TVÅ! =)

    SvaraRadera
  2. Titta ! Där är nästan vår båt ! Vi har en ärvd segelbåt efter makens pappa. Båtskatt ? Båtplats det har vi. Skulle gärna ge bort båtskrället, det är bara dyrt och jag blir sjösjuk.

    Ha det !

    SvaraRadera
  3. Hej

    Borås åker man inte förbi varje dag så det blir nog svårt att få tillfälle att se den konstutställningen.Men man vet ju aldrig...
    Göteborgs konstmuseum däremot ska jag absolut besöka minst en gång i sommar.Det gillar jag.

    SvaraRadera
  4. Gunnar: Åk till Borås!!! Göteborgs konsthall är en gäspning i jämförelse. Jag menar det verkligen! Borås har blivit konstens huvudstad i Västra Sverige, på några få år har det gått.

    SvaraRadera
  5. Agnetha: Jo, visst är det jobb och slit med båtar, men det båtar föga att tjata om det. Båtar håller en flytande. Kan röra sig på hafvet, och det kan inte alla.

    SvaraRadera