onsdag 12 maj 2010

Alla ska ha samma överrock!!!

Samma överrock passar alla. Stora som små. Frysande som svettiga. Med olika resultat naturligtvis. Några går med ärmar som slänger, för andra är rocken för trång. Någon snubblar på rockskörten, och andra blir knappt varma om ändan.

Omöjligt och dumt, säger ni. Visst säger jag. Ändå var det just vad Aliens och tom. sossarna ville vid Eurovalet. Fast rocken hette Euro förstås.

I dag snubblar grekerna, portugiserna och spanjorerna på den gemensamma valutan. De klarar inte de krav som överrocken Euro ställer på dem.

Vore jag grekisk regering skulle jag genast gå över till Drachmer, skaffa kläder som passar den egna kroppen.

Euron för hela Europa är som att mata vargar med hö. Ett sovjettänkande där alla ska tvingas in i samma form bestämd av något slags medelvärde mellan länder som är lika olika som vargar och kossor.

Nä, det är dags för nationella valutor som tillåter varje land att föra sin egen politik. Vissa med samma förutsättningar kan dela valuta, men när förutsättningarna är så olika som för Tyskland och Grekland blir det nästan löjligt, och definitivt varken moraliskt eller ekonomiskt försvarbar.

Varför skulle inte grekerna själva få bestämma om de vill ha pension vid femti? Euron är ett hot mot allt nationellt självstyre!!!

Bara en helt ny politisk ordning kan möjligen försvara Euron: Europas Förenta Stater med en centralmakt med helt underordnade stater. Vill vi det?

1 kommentar:

  1. Nu får vi tacka alla eu idioter som röstade in oss i skiten....fattigdom och krig väntar.

    Hoppas verkligen att jag har fel....

    SvaraRadera