tisdag 8 juni 2010

Lundin igen!!!

Har skrivit om Lundin Petroleum förr. Vad gör de i Sudan? Hur har de medverkat till det ständiga folkmord som pågår i spåren av folkmflyttningarna som oljan medfört?
Sälja eller???
Var det inte Calle Bildt som hade aktier i Lundin? Jovisst. Sqtt han inte rentav i styrelsen?
Var det inte Lundin Petroleum som sponsrade svensk litteratur vid en mässa i Schweiz häromsistens? Jovisst? Vad som helst för litet god PR.

Det finns en bok om Lundins också. Affärer i blod och olja heter den. Av Kerstin Lundell. Ordfront förlag igen!

Nu anklagas Lundin äntligen för krigsbrott. För inte får man leta olja hur som helst, inte ens i Afrika. Inte får man skita i mänskliga rättigheter fast de lokala bestämmelserna kan vara annorlunda, inte sällan helt beroende av mutornas storlek.

Lundin slår ifrån sig. De visste ingenting. De söker inte olja i konfliktområden. De har aldrig hört talas om svälten, morden, våldtäkterna och bomberna.
Oljan skapar krig, och ett svenskt företag deltar i hemskheterna. Money talks, men människorna dör.

2 kommentarer:

  1. Jakten på vinster har inga gränser, tar inga hänsyn. "Hade ingen aaaning..."

    Ordfront Förlag är bra. De gav också ut Naomi Kleins No logo. Varumärkenas tillverkare, de längst ner i kedjan, utnyttjas hänsynslöst.

    Jävla skitstövlar!

    SvaraRadera
  2. ...ja du, dessa herrar, Calle Bildt inkluderad bryr sig inte, de myser i sin rikedom långt ifrån andras verklighet och oljebolagen har mycket skit på sitt samvete!
    ...du och kommentarsskrivaren ovan har helt rätt: "Jävla skitstövlar!"

    SvaraRadera