tisdag 22 juni 2010

Ständigt denne Bildt

Vad ska man säga? Idiot är han inte. Vansinnig är han inte heller. Självbilden funkar inte på denne man som tror sig stå över allt och alla. Började som studentpolitiker, och på den banan är det. Adlig, självklart. Gift med en grevinna, selbstverständlich!
Stilig, men passar kavajen bland noblessen?
Carl Bildt har medlat i konflikter runt om i världen, inte minst i Bosnien. Samtidigt har han bidragit till krig och folkmord genom sina aktier och styrelseposter. Amerikanska vapenaktier blandas friskt med Lundin Petroleum och Mining. Det går inte ihop.

Jo, det funkar om man tänker sig in i Bildts hjärna, ser med hans ögon, känner med Bildts nerver. Det går ihop. Calle står över allt. Vad Calle gör är alltid rätt!

Så brukar psykopater fungera. Bildt är ingen psykopat, bara kall för den verklighet som inte göder honom själv. Han är mycket intelligent, en kompetent politiker och debattör. .

Men mänskligt finns han inte med på skalan.
Jag är bara en maraboustork, är inte heller med på skalan
Jag tillhör dem som är glada över att Bildt fortfarande sitter kvar som minister. Bra för oppositionen.
Men inte bra för Sverige och världen. Låt Calle åka hem till godsen i Italien och Halland, slicka sina sår och räkna sina pengar.

4 kommentarer:

  1. Han har absolut gjort sitt nu. Förbrukat sitt förtroendekapital, om han ens haft något.

    SvaraRadera
  2. Imse - hoppas du har rätt. Lundin har smutsiga händer, och Bildt har minst en hand i den byken.

    SvaraRadera
  3. Har läst spaltmil om Kalle Bildt nu och bilden av honom har krackelerat till en ren sk*t, krigshetsare, hök och med smutsiga fingrar i allehanda riktigt skitiga affärer! Nästan symboliskt att Lundins ägare tidigare hette Adolf.

    Ha en go Midsommar Uno! ;-)

    http://blogg.aftonbladet.se/launy/2010/06/bilden-av-utrikesminister-carl-bildt-spricker

    SvaraRadera
  4. Bildten av Bildt, så sandt! Om inte krigshetsare så i alla fall krigsprofitör.

    SvaraRadera