onsdag 16 juni 2010

Ständigt denne Billströmming

Så var det dags att skämmas igen som svensk. Barn utvisas till orimliga förhållanden på Malta. Illa nog.
Malta tar emot med öppna armar...
Ännu värre är att Billströmmingen och hans Utvisningsverk tvingar flyktingar tillbaka till Irak där de på förhand är dödsdömda!

Välkommen till Sverige, vi bjuder på biljetten tillbaka!
FN protesterar. Europarådet protesterar. Sverige har bildat skola i Europa. Kan Sverige sända Iraker i döden, så kan vi, resonerar man i vissa länder. "Sällskapsresan" häromdan till Irak i svensk regi visar vad det handlar om.
Vanlig strömming som jämförelse...
Utvisningsdomstolen och Utvisningsverket håller i yxan (jo, jag vet, det heter Migrationsverket, men migration för mig handlar om fri rörese över gränser, inte tvångsförflyttning.).
Hur var det... "här släpps ingen jävel över bron"... Tydligen torsk på Runeberg...
Vanlig torsk som jämförelse...
Billströmmingen är arkitekten bakom utlämningsavtalet till Irak. I hans värld är Irak ett fredens land. Alla var snälla, tyckte han efter sin resa dit. Det var ju vad han ville få oss att tro.
Rester av fredlig bomb i Irak
I svenska källare, skjul och lägenheter, gömda från myndigheterna, lever idag många barn gömda, många familjer dolda och många många andra som fruktar för sina liv. Det är ju för att rädda livet de kommit hit.

Varför inte satsa på de flyktade människor som redan finns i landet; ta deras erfarenheter och kunskaper till vara. De är en stor och kanske avgörande resurs när landet Sverige måste stärkas inför en tuff framtid.

Flyktingarnas erfarenheter av krig, av konflikter, av lidande kan vara viktiga inslag i vår utveckling till en mänskligare stat. De är ofta välutbildade, ofta kulturella, ofta mer än villiga att bidra till sin försörjning och allas utveckling.

Genom att marginalisera invandrare, sätta dem i stadsdelsghetton och hindra dem från att arbeta i en "svensk" miljö, skapar vi medvetet en vi-och-dom-situation som alla förlorar på.

Lösningen för Sverige är att visa omsorg för flyktingarnas välbefinnande, ge dem möjligheter att själva integrera sig i samhället, och absolut inte avvisa dem till krig och död.

Dessutom finns en Barnkonvention som Sverige högtidligt skrivit under. Barn till läger på Malta är ett grovt brott mot denna viktiga konvention.

2 kommentarer:

  1. Ja man är inte direkt stolt över att vara svensk med en sådan invandrarpolitik.Vart tog solidaritet och medkänsla vägen? Särskilt trist är hanteringen av barn och ungdomar som är så utsatta.

    SvaraRadera
  2. Ja, den självgode Billström ska hantera dessa känsliga frågor. Det är som att anställa Rambo som förskollärare.Jag springer och hämtar en hammare! Måste banka av mig lite i nån vägg!
    Vi hörs.

    SvaraRadera