måndag 6 juli 2009

Surhetsgraden i politiken ökar / Bästa Tänk om

Reinfeldt, Nya Han Som Bestämmer efter Persson, styr nu EU. Bra, då händer ingenting om det krisar. I Sverige har han satt ned foten, och där sitter den.

Fattiga ska svälta, så gjorde de förr, och rika har rätt bli rikare, så var det redan på Gustav Vasas tid. Sällan har någon fot satts så fast i leran som Reinfeldts, hoppas att det är kvicksand....

En "sund" ekonomi, alltså. Men inte för alla...

Skolan, tycker Han som Tror sig Veta ännu Bättre, Achtung Björklund, måste splittras upp. Klasserna ska bli riktiga klasser i ett riktigt klassamhälle. Ingen ska tro att den som är fattig ska lära sig nåt annat än att veta hut, men de som har råd med fina skolor för sina bortskämda ungar ska ha sin naturliga rätt att kräva toppenskolor med toppenbetyg.

Vad de ungar som inte får utbildning kommer att kosta samhället verkar de ha glömt helt.
Såväl min polare Christer Wigerfeldt som Åsa Linderborg i Aftonbladet har påpekat detta. Linderborgs analys går inte av för hackor: hon menar att Achtungs skolpolitik borgar för nyfascisterna. Läs och begrunda. (kolla även Alba på webben)

Nå, såhär inför kommande familjemiddag med massor av stoj och matlagning har jag inte mycket mer att säga. Jo, åskan verkar ha missat oss! Hur kunde den! Jag har sett fram emot blixtarnas sken mot en nattsvart himmel. Nu får nån annan se dem. Men man ska vara generös, jag bjuder på både blixt och dunder! Bästa Tänk om

2 kommentarer:

  1. Å det var åska så det räckte och blev över... Vill vi INTE ha mer av, du kan gärna få den.

    Krama Smilla så gott från mej!
    TassKram Wikki

    SvaraRadera
  2. Blixtarnas sken tar över! Suddar bort de höga herrarna.

    Ha det gott mannen!

    SvaraRadera