torsdag 30 juli 2009

Hur dum får en landshövding vara? / Bästa Tänk om

Det handlar om Gotland. Om Marianne Samuelsson, statens företrädare vår största ö. Hon är dessutom miljöpartist!!!
Hon fixar det, bara du är rik.
Jag påstår att hon är dum i huvet! Normalt brukar tvivelaktiga politiker kunna svänga sig och få även tokiga beslut att verka vettiga. Ställda mot väggen brukar de göra "en pudel".

Inte Samulesson. Hon påstår rakt ut att vissa har mer rätt att bryta mot lagen än andra. Det handlar om en företagare som i efterhand fått bygglov för bl.a. en golfgreen på strandskyddat område. Medarbetarna i länsstyrelsen har försökt hindra tillståndet, men Samuelsson kör sitt race i alla fall, på Gotland har de rika en gräddfil.

Jag är mest upprörd över att Samuelsson inte inser sitt misstag. Står hon över lagen? Eller ligger hon kanske före och bestämmer framtiden redan nu? Kanske blir det prejudikat, lex Gotland, som tillåter den som är tillräckligt rik att göra vad som helst.

I en öländsk hamn låg ett antal båtar värda mer än tio mille styck. Saltsjöbaden var hemmahamnen. Räcker det inte med friheten att skaffa hur dyra båtar som helst utan att betala ett öre i skatt? Räcker det inte med friheten att släppa ut skiten orenad i Östersjön. Ska det vara golfgreener på stranden också? Kanske murar runt de vackraste kuststräckorna?

Frihet måste vara frihet för alla att röra sig fritt i naturen. Vi har en allmansregel, den ska vi slå vakt om, inte missbruka vare sig med golfgreener eller tjuvcamping. Vi har ett miljöparti, men med såna medlemmar som Samuelsson blir det svårt att hävda naturen för det partiet i framtiden. Stackars Gotland, stackars Miljöparti, stackars Samuelsson som inte har vett nog att lyssna på sina kunnigare medarbetare. / Bästa Tänk om

5 kommentarer:

  1. Hej
    En rolig kommentar till denna fadäs hade ekot på radion. "Lillebror ser dig.."
    Här bekräftas vad som vanligen sker i det dolda.
    Att detta kommer från en miljöpartist gör mig verkligen bedrövad.
    Nya regnrekord i solstan varje dag. I morgon flyr åt sydväst.
    i-)

    SvaraRadera
  2. Fly i sydväst och sjöställ!!! Uno

    SvaraRadera
  3. Ja du Uno, de e la som min kompis badaren
    så träffande har sagt:
    "Den siste idioten är inte född ännu"

    Men varför ska miljöpartister vara annorlunda
    än giriga bankchefer?

    SvaraRadera
  4. Irmgard: Därför att de inte har kompetensen, kunskapen, utbildningen, moralen, etiken. Miljöpartister är inte lika homogena som gamla sossar. Tyvärr, eller tvärtom. Uno

    SvaraRadera
  5. Det finns nog inte så mycket kunskap hos våra topp politiker idag då det är den egna plånboken som talar, skitsamma om det är en vänster eller höger regering.

    Det är bara att se sanningen i vitögat!

    SvaraRadera