onsdag 22 juli 2009

Läkemedelsföretagen stjäl dina pengar!!! / Bästa Tänk om

Så var det dags igen. Läkemedelsföretagen har fördubblat priset på influensamedicin! Fördubblat! Medicinen betalas av den skatt vi betalar för bra skolor, bra vägar, bra sjukvård. Nu hamnar våra hårt förtjänta pengar i enskildas fickor - igen!!!
Great Zimbabwe...
Inte nog med att vi räddade Nordea, inte nog med att vi sålde Vin&Sprit till franska staten, inte nog med att vi låter främmande tåg trafikera våra skattebetalade järnvägar. Nu ska vi göda läkemedelsförtagen ännu mer - undrar just hur mycket rädsla de medvetet spridit om svininfluensan.

Helt OK enligt vår nuvarande sk. regering. Tillgång och efterfrågan råder. Men begreppet efterfrågan är skumt. Det borde betyda behov, men om man inte kan betala finns enligt den liberala ekonomin inget behov, även om folk dör i massor. Efterfrågan utan pengar finns inte, en blind fläck i ekonomins teori.
Great Zimbabwe igen...
När folk svälter finns ingen efterfrågan på mat. När folk dör i sjukdomar finns ingen efterfrågan på medicin eftersom de som dör är fattiga. Skit, jag hade en gång hoppats att vi människor skulle stå över sånt resonemang. Ny regering NU! människans basala behov får aldrig kopplas till hennes förmåga att betala.
Chimanimani waterfall...
Det måste finnas ett samhälle där människan betyder mer än pengar. Låt oss få det snart, gärna NU! / Bästa Tänk om

6 kommentarer:

  1. Helt rätt... men det finns ingen regering som skulle gjort annorlunda för makten finns inte här - den finns i Bryssel - hos politrasket och rikingarna... som vill bli ännu rikare!

    Vad jag inte förstår är att så många accepterar den förda politiken... är vi hjärntvättade, sönderstressade... eller har vi blivit känslomässigt döda...
    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. Hjärntvättade!!! Kan det funka som svar? Vi är ju alla människor, och det har ingen ännu kunnat ta ifrån oss.. Uno

    SvaraRadera
  3. Ja, hjärntvättade... genom allt brus - oändliga utbud och valmöjligheter - så blir vi omedvetet styrda och påverkade... Genom att poängtera det önskade och utesluta eller snabbt gå förbi annat så skapas den världsbild som politrasket och rikingarna vill ha... sen springer vi omkring som lydiga små marionetter och det kallar dom "demokrati"...

    Sönderstressade för vi orkar inte ifrågasätta bruset, hinner inte "stänga av" och ta reda på var vi själva finns i världen... utan springer ännu fortare...

    Av detta dör vi mentalt... och då blir vi halva människor!

    Leo Beata

    SvaraRadera
  4. Sant. Nu drar vi till Öland och blir hela igen. Uno

    SvaraRadera
  5. Plötsligt får du det att gå upp för mig vad denna uppskruvade skräckpropaganda för svininfluensan kan bero på.
    Jag har aldrig riktigt förstått den förut...
    Tanken svindlar lite.
    Men det är ju faktiskt förskräckligt om det verkligen är så.

    SvaraRadera
  6. Hej
    Ja nog katten är nån/några som tjänar stora pengar på vaccinet. Det går ju ut ca 18 milj sprutor bara i Sverige.
    Om nu EU ger klartecken...
    trevlig helg!
    i-)

    SvaraRadera