onsdag 8 juli 2009

Framtiden skapas nu! / Bästa Tänk om

Hör en massa trams på radio. Framtidsforskare påstår att fattiga pensionärer får det sämre, och att rika får det bättre. Jovisst blir det så om ingen ändrar kursen.

Men framtiden är ju sedan. Den finns inte. Det finns bara NU och TIDIGARE. Framtiden skapar vi ständigt på nytt.

Det innebär att spånissarna skapar den framtid de vill se. Förutbestämmer så att vi andra tappar sugen och lägger oss platta och passiva.
Vi kan ju ständigt kan ändra den.

Jag vill inte se en framtid där fattiga pensionärer får leva i storbruk styrda av företag som gör allt för att tjäna pengar på gemensamma pengar genom sämre och billigare vård. Jag vill inte att den som inte har privat pensionsförsäkring ska svälta, tvingas ligga i sin avföring, tvingas ständigt vara inomhus och äta skitmat.

Vi kan ändra på det. Vi - de många som arbetat för vår pension hela livet - har samma rätt som de rika till mänskligt liv efter pensionen, eller om vi blir sjuka, eller om vi blir arbetslösa.

Vi har inte råd, säger politikerna.

Jag har varit på havet. Jag har sett bostäderna längs stränderna. Jag har sett lyxbilar och lyxliv, och vet att pengar inte saknas.

Varför inte båtskatt? Ett exempel bara. Varför inte fördela rikedomarna litet mer rättvist?
Framtiden skapar vi ständigt NU. Vilken framtid vill du ha? Bästa Tänk om

3 kommentarer:

  1. Precis så... idag skapar vi framtiden...

    Det är inte bara politrasket och rikingarna som skapar, vi är också med och vi är viktigast... men genom att vi accepterar maktlösheten och låter oss styras, köpas och går på att vi inget förstår så "vill" vi det som går emot våra intressen...

    Hur framtiden blir beror på oss alla, så det gäller att inte låta någon annan tänka åt oss eller sätta ramarna!

    Leo Beata

    SvaraRadera
  2. EXAKT! En ny politik, en rättvis fördelning...framtiden är vår, vi skapar den...det behövs bara ett lite solidariskt krav på förändring..NU!
    ;-)

    Må gott Uno!

    SvaraRadera