onsdag 16 mars 2011

Skammens politik

TV är bra ibland. I går såg jag ett program om hur falkar smugglades till de rika i gulfländerna. I det programmet antyddes att Bin Ladin brukade jaga med smuggelfalkar. Jaktlägren finns här och var, främst i Kandahar, Afghanistan och Iran. Bin Ladin var välkommen gäst hos prinsarna i Arabien. Det var 2005, tre år efter bomberna i USA.
Al Qaida

CIA gjorde inget trots alla bevis. Falkskyddaren som programmet handlade om hotades till livet om han hotade Bin Ladin - av CIA!

Ingen får röra småpåvarna i Persiska viken. De är rikare än troll, driver sina länder med slavarbetare från Pakistan eller Indonesien. De har olja.
Stork som väntar på kadaver

Kadaffi har också olja. Europa har ingått massor av avtal med Kadaffi. Italien är nästan helt beroende av oljan från sin gamla koloni. Handelsminister Björling har avtal med Kadaffi om flyktingar. Svenska rymdföretag har sålt övervakning via satelliter till Kadaffi.
Björling med guru

Om Kadaffi störtas bryts gamla avtal, och det vill varken Europa eller USA. Hellre olja till oss än frihet för Libyens folk.
Hmm, nä, jag chansar inte när det gäller mina aktier...

Det är därför Carl Bildt håller tyst. Det är därför EU håller tyst. Det är därför Obama håller käft.
I Bahrein har folk demonstrerat flera veckor. Rövarna i Saudiarabien har sänt trupper dit för att rensa ut i Pärlrondellen. Undantagstillstånd är infört i tre månader.
Men Jan Eliasson vågar säga ifrån

Lyckligtvis för västländerna hände katastrofen i Japan vilken fick all fokus från nyhetsmedia. Nu kan mördandet av unga och modiga demonstranter och motståndskämpar i arabiska länder ske i skuggan av Tsunamin och Kärnkraften.

Olof Palme skulle inte ha varit tyst. Han skulle ha kallat Kadaffi för "satans mördare".
Nu finns ingen modig svensk politiker kvar. De som fanns är döda, mördade. Jan Danielsson finns, och han är den ende som talat klarspråk.
Stening av kvinna, Saudisk rätt.

Usama bin Ladin är saudier. En prins. En av dem som USA alltid hållit om ryggen. En oljegarant och släkt till den klan av stråtrövare som tog över Arabien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar