måndag 20 december 2010

Prata 6 (sex)

Har alltid varit intresserad av sex så länge jag kan minnas. Som tur är minns jag inte länge längre. Men en fin siffra är det. Omvänd nia, om det kan säga nåt.

Sex är bra i kyla. Värme genereras, och kan med små finurliga knep fås att värma upp små hus, åtminstone mentalt. Sex är en energisk syssla; den som sexar sover inte. Bäververksamhet. Gnager och gnager till dess det blir nåt. Då kan man vila en stund, men inte länge, för då blir det kallt igen.

En gång i det nyfria Litauen överlevde vi en minusnatt i hotell tack vare sex!

Sålde hus och hem idag. Intressant, men knappast sexigt. El Bolagen snor oss på pengar. El Räkningen höjs. El gitarren får allt vila till dess priserna blir lägre. Nån blir jäkla glad, stänger av halva kraftverken för att kunna skinna oss rejält.

Vill erkänna att vi öppnar fönster om natten för frisk luft och sval sovtemperatur. Om anledningen är att på så sätt tvinga fram värmande sex eller inte förtäljer jag icke.

Bil i snö är kul. Bilar äro icke kälkar, ändå halkar de fram i hundratio när fyrtio vore lagom. Stora bilar ligger lika bra på vägen som de ligger utanför. Det har jag förstått efter att under några helger åkt Malmö-Gbg ett antal gånger. Ju större, dess bättre ligger de vi sidan av. I värsta fall på tvärs över vägen.

Kollade däck på långtradare i går. Det stod ett stim såna vid en kaffemack (bilarna hittas ofta i täta stim). Chaufförerna vilade, kissade snön gul hundratals meter runt om, åt hamburgare och gjorde väl sånt som truckers do. Hittade inte en enda bil med bra däck!!! Men flera helt blanka.

Dyrt med bra däck. Stämmer inte med den ekonomiska struktur som vi hurrar för. Billig mat i affären, billiga liv betyder dåliga/billiga däck.
Vill vi ha säker trafik kostar kycklingen och TV-apparaterna mer. Döda människor betyder billig mat/andra varor.

Nå, nu ska jag puffa in det sista från Göteborg i det sista i Malmö. Funderar på att göra en "Kairo", dvs. själv bygga ut balkongen till ett stort jäkla förråd som kan hänga snyggt utanför lägenheten nåt år till dess det rasar (händer inte sällan i Kairo).

Jul på er alla. Vi försvinner ett tag till en sydligare plats, återkommer när vi sett tillräckligt många underbarheter. Tomten här hemma lär inte sakna snö för slädarna! Själv slipper jag för första gången på femton vara tomte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar