måndag 13 december 2010

Prata 4 - världspolitik

Helgen gick. Vi åkte Göteborg och tillbaka under lördagen. Det small rejält i Stockholm. Underligt om det var Vilks de ville åt. Kanske flanerade han på Drottninggatan. Vem vet?
I varje fall vet jag att Sverige inte borde slåss i Afghanistan. Sverige som är ett land utan religiösa bindningar, KD undantaget, borde möjligen försvara sig mot Norge eller Danmark, Ryssarna eller Polackerna. Möjligen.

Reinfeldt fegade som vanligt ur. Olof Palme hade blivit "heligt" förbannad, skällt ut terroristerna rejält. Inte Reinfeldt, som inte vågar stöta sig med nån. "Alfons Åbergs pappa" såg bara ledsen ut och sa att vi tyvärr inte vet nåt om bomberna och vi skulle ta det lugnt. Så säger han om allt, om arbetslösa, om sjukförsäkringen, om ekonomin, om... Han tar inget ansvar, han är ju bara statsminister.

Wikileaks har också varit på tapeten. Blir alltmer tveksam till våldtkten. Såg programmet på TV igår och blev bara stärkt i övertygelsen om att allt är uppgjort. Assagne ska sättas åt! Helst avrättas enligt USA. Såna är maktens män och kvinnor. Hur i helvete kan vi ha nåt överhuvudtaget med USA att göra?

Men det har vi. De har oss under tummen. Vi utlämnade folk till CIA och Egyptens tortyrkamrar utan minsta bevis. Nu anklagar Sverige Assagne för våldtäkt. Enligt de källor jag sökt i var det ett vanligt samlag som "spårade ur"! Vem var triggad? Vem talar sanning? Money talks!

Wikileaks har försökt stoppas av alla "stora". Gick inte. Tänk om "de stora" i framtiden tvingas bete sig som människor av rädsla att bli avslöjade?

Wikileaks är ett stort steg för människan, inte för stormakterna.
Ett klokt Sverige skulle satsa på humanitär hjälp till Afghanistan, inget annat. Soldaterna skulle annars ha fullt upp i Kongo, i Sudan och i Palestina.

Al Qaida och Talibarnerna är skapade av Wahabbiterna för att förtrycka med religion i avsikt att få kontroll över världen. Wahabbiternas rötter finns i Saudiarabien. Saudierna, dessa rövare, borde i stället vara målen för västerländsk militär.

Men de stöds av USA som på så sätt samtidigt paradoxalt stöder sina "fiender" i Irak, Afghanistan och Palestina. Oljan i Saudiarbaien är mer värd för USA än människor i Afghanistan!

Wikileaks skapar grunden för en ny syn på USA´s krig. Det kan inte vara annat är bra. Anklagelserna mot Assagne borde granskas noggrannare! Någon tjänar pengar på att sätta åt världens viktigaste enskilda politiska faktor just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar