tisdag 19 mars 2013

UnoSvantismen - ett tänk om i tiden

Idag meddelar jag mitt och Svantes beslut att bilda parti! Medlemmar är Uno Nilsson, husse och Svante, hund.
Ordförande är Uno Nilsson. Medlem är Svante Hund. Som side-kick fungerar Matte.
 Stadgarna är utformade i samstämmighet, även om en hel del skäll och gnäll kunde uppfattas av ordföranden under anförandet av ovansagda.
Referat från mötet:
- Bilda vi detta parti?
- Woff!
- Skall detta parti reda ut felaktigheterna i samhället, för människor och hundar?
- Woff!
- Skall partiets huvudfiende vara fyrkantstänkare i alla andra partier?
- Mjau! (såg mig runt, upptäckte en katt utanför), försökte rekrytera, vi får se hur det går...
- Är matte betrodd som side kick?
- Morr!
- Kan vi därmed förklara Unonismen bildad?
- Gnäll!
- Gnäll?
- Woff!
 Om vi ska ställa upp i valet veta vi icke ännu, men vi veta att allt förtryck skall utplånas, att alla hunder och människor fritt ska vandra i guds skogar och ängar och att intet naturligt ska förstöras på grund av vissas snöda vinning.

Vi enades också att alla ska ha ett hem, människor som doggar och katter (nu kollade hon in igen, tror nog att hon blir medlem vad det lider...)
 Vi enades om orättvisorna, i att vissa kan ha tolv rum på två människor, och andra ett enda rum för många människor samt hundar och katter.

Vi enades om att pengarna i landet räcker till för alla våra önskemål om de bara fördelades rättvist. Till var och en efter förmåga och var och en efter behov (mer ben och annat gottis, menar Svante)!
Svante vill tillägga att små hundar också ska kunna busa på lekplatser utan att bli bitna av stora fuldoggar! Godkännes med acklamation av bägge medlemmarna!

Husse, dvs. ordföranden vill motionera om självbyggskurser för hemlösa människor.
Han menar att med hjälp av bra byggprodukter kan hemlösa själva bygga sina hem med ganska liten insats från kommunen. Samverkan med afrikanska och latinamerikanska länder bör inledas för byggande av sk. favelor i storstäders omgivningar och obyggda trakter.
 Svante invänder att korsbefruktning inte alltid är bra med argument om sk. Gatukorsningar. Husse drar till med storsläggan och menar att detta är ren och skär rasism!!

Nå, veckomötet gick bra. Vi kommer att följa beslutens genomförande noga. Intet ska falla mellan stolar eller korgar, inte en smula ouppäten!!!
Vid protokollet
Uno Nilsson, Ordförande
Svante Hund, Medlem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar