tisdag 26 mars 2013

Unonisterna säger NEJ till Euron

Cypern tänker vi. Euro tänker vi också. Samma valuta, olika kulturer och sedvänjor. Jordbruksstödets vansinne och den kulturella utslätningen, nivellering av socialtjänster och fattigörande av de redan fattiga borde räcka som bevis.

Skulle Euron ändå fylla någon funktion kunde den tjäna som allmän kontrollvaluta för lokala valutor, som mätare på ett lands ekonomiska ställning precis som Eurons (och dollarns) funktion för kronan eller pundet.

Felet med Euron är att den blir en snara om halsen för länders ambitioner och utveckling samtidigt som Bryssel ges en makt långt utöver ledarnas kompetens. Dagens Cypernkris är ett bra exempel.

Det handlar inte alls om rättvisa, det handlar om att flytta makt från Cypern till Bryssel. Att Cyperns kapital till stor del består av Ryska maffiapengar, att landet gjort sig själv till ett skatteparadis, hör inte hit. För Cypern gäller turism och fiffleri som främsta inkomstkälla. Sticker i EU-ögonen.

Samtidigt låter vi oss värmas av rysk gas, ledning under Östersjöns jungfruliga vatten via ryska Gazprom ägt av Tsar Putin själv.
Halva Cypern är dessutom Turkiskt!
Dubbelmoralen blir Eurons död!
Euron är per definition dubbelmoral genom att aldrig ta hänsyn till varje lands unika tillgångar och förmågor.
Eurons död blir Europas största utmaning sen andra världskriget.
Går det att backa, och så fall till vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar