fredag 22 mars 2013

En Billströmmings uppgång och möjliga fall.

Vi unonister måste ständigt hålla koll på konkurrerande partier. Moderaterna är ett sådant. Våra omvärldsspanare (dvs. jag) har länge iakttagit hur en viss Billströmming trots alla sina konstigheter (tex. att Irak inte är farligt!) hållit sig kvar som Migrationsnisse.

Dock gick han snäppet för långt när han trampade in i blondin- och blåöghetsträsket. Själv en svärmorsdröm, snällare har ingen politiker sett ut sen Torbjörn Fälldin, gjorde han dumheten att påstå att svartskallar gömmer andra svartskallar.

Även om det är sant att invandrare faktiskt skyddar andra invandrare från utvisning till en säker död, kan inte ens en billströmming med rent samvete gotta sig åt rasism. I stället borde de som räddar andra från utvisning betecknas som goda exempel på civikurage. En sällsynt egenskap i dessa tider, säger Svante som gärna räddar andra doggar i nöd.

(Parentetiskt har jag vid två tillfällen inom en vecka sett hur vanliga medborgare tagit sig an människor i nöd. En dam som fått ett epileptiskt anfall blev omhändertagen med filtar och ambulanspåringning. En man som fallit i Malmö blev likaså omhändertagen med filtar om uppringning till ambulans. En ytterligare medvetslöst berusad man blev också hjälpt vid vår gata. Folk är inte så egotrippade som vissa tror...)

Vi unonister har inga problem med gränser, vi är ju gränslösa! Till vårt Sverige är alla välkomna att dela kyla och regn, snö och storm, gröt och varm korv. Svante tillägger att han gillar rökt strömming, sk böckling, något som verkar kunna erbjudas i en snar framtid i form av Billböckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar