måndag 20 september 2010

Satsa på Nyval NU!!!

Nu är nassarna i riksdan. Mona Sahlin fick svinhugg från de egna leden och nästan hela svenska pressen. Var fanns facket? LO-medlemmarna är de vanligaste soffliggarna!

Medierna har konsekvent sänkt Mona. Inte många snygga bilder i TV eller i tidningarna på henne, inte. Gammsossarna har fegt dissat sin egen minister (Stig Malm t.ex.).

Men massor av vackra bilder och positiva artiklar om Alliansens gäng. Aldrig har Bävern varit så snygg, aldrig Borg så kokett, sällan Kung Fredrik så välklädd, aldrig Hägglund så helig och Björklunden så lövad.

Ohly utmålades klumpig, Mona som en disig osäker kvinna med dubbelhaka Toblerone i fickan och Maria W som ett slags miljöns betonglady.

Såna är inte de rödgröna. Tvärtom fungerade de alldeles utmärkt tillsammans. Bättre valmöte än det på Götalplatsen i förrgår får man leta länge efter. Vänsterns rötter i socialistiskt tänkande, Miljöpartiets grönstövlade miljögrund och sossarnas bästa folkliga sidor gav ett kraftfullt uttryck för folkets, landets och naturens vilja och väl.

Den internationella utblicken bidrog Miljöpartiet föredömligt med.

Ändå förlorade de. Ändå kunde rasisterna skära pipor i vassen. Ändå vann Reinfeldt på den total make-over som Timbro skapat. Gamla Högerpartister i ny kostym. Media har talat. Timbro har talat. Folket har låtits sig luras av medierna och talat.

Resultatet blev rasister i Riksdan. Sist sånt hände var på trettitalet. Först nu finns ett sånt parti i riksdan! Tack vare medierna som skapat offerstämpeln på SD, tack vare socialdemokrater som vänt Mona ryggen, tack vare alla ni som inte orkade släpa er till vallokalerna!

Ska vi stå ut med det i fyra långa år? Nej, och åter nej. Det är inte demokrati. Blockpolitiken är skit i sig, men den lär fortsätta. Demokrati är när folket, ALLA, får säga sin mening. Folket fick en chans, men tog den inte.

Därför vill jag ha nyval. Nu ser vi hur illa det kan gå. Också borgarna måste reagera när de tvingas regera i minoritet. Vi får inte ge bort landet till högerextremister. Nyval NU!!!

4 kommentarer:

  1. Jag bara suckar jag. Igår och idag sa moderater att det är S fel att SD kommit in i riksdagen... Så självkritiskt, så insiktsfullt! Att gammelsossar inte "gillat" Mona kan jag acceptera, inte alla gillar alla. Men att öppet gå ut och motarbeta henne? Dax för stor dos av analys och självkritik inom S också. Jag röstar för S politik och står bakom S värderingar och struntar lite i vem som är partiets taleskvinna. Men jag tycker att Mona gjort ett bra jobb och att hon förtjänar hjälp av partikamrater, inte stjälp.
    Nyval... jag tror att M kommer att locka några baksluga, svikande liberalsinnade miljöpartister till sitt block. Se bara på hur de olika partidistrikten tyckte i frågan innan valet.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig. MP sviktar alltid, det ligger i politiken att vara där chansen att krafsa kastanjer ur brasan är störst. Så har de alltid gjort i Göteborg, och så lär det bli i riksdan med.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det verkar som Sd har en bra kulturpolitik!

    Knätofsen
    Eva

    SvaraRadera
  4. Jo, julen och vad var det nu igen, jo, midsommar. :-)

    SvaraRadera