måndag 23 augusti 2010

Flocken eller individen? - inför valet

Det är inte förvånande att Rödgröna tappar röster till Alliansen. De är inte tillräckligt streetsmarta, har ingen långsiktig strategi. Det har moderaterna. De vill - bit för bit - smula sönder alla tankar på kollektiva läsningar av kollektiva problem.

Vill USA-isera oss. Bli lonely cowboys, såna som vi ser vi i filmer, i tidningar, i alla media som strömmar över oss. Vi kan, varje individ kan ändra sina liv och bli miljonärer.

"Tankesmedjan" Timbro har i mer än tretti år förändrat vårt tänkande.
Hur många sossetidningar finns det? Västern? De gröna?

Samtidigt blir alltfler ställda på bar backe, slängs ut från sina hem, svälter och tigger på gatan, medan andra blir rikare och kan gå på guldkrogar utan att ens tänka på kostnaden.

Skattesmitare blir idoler. Fuskare blir föredömen. Vem som helst kan köpa sex bara det sker lagom tyst. Men läkare är allt svårare att nå. Hjälpen avsätts till dem som inte behöver den men kan betala.

En jäkla sketen sjöbod i Hamburgsund kostar fyra mille! En bostad i Göteborg minst två. Frihet, säger Moderaterna. Misär säger jag.

Nu riskerar vi - folket - att bli styrda av överheten i ännu fyra långa svåra år. Alians (alliansen) leder i valundersökningarna. Hur är det möjligt? Timbro är svaret. Långsamt men säkert har de lyckats förvränga tankarna på svenskarna.

Många tror att de fattiga hindrar deras egna utveckling, deras egna vinstintressen, deras egna individuella välfärd.
Den dag de själva blir arbetslösa inser de sanningen, men då är det försent.

Aliens (alliansen) har som enda syfte att splittra de fattiga, få dem att tro att livet är ett lotteri. Den som har tur vinner. Glömmer att resten förlorar. Är man bara stark - vem vill inte vara det? - fixar det sig. Den som inte är stark nog får i bästa fall sälja "Faktum" utanför systemet.

Det är inte mitt samhälle. Inte det samhälle jag växte upp i. Knappast ens ett samhälle.

Ett samhälle är per definition för alla. Fattiga som rika, krymplingar som starka, friska som sjuka, alla.

Jag vill betala skatt till det gemensamma; skola, kultur, omsorg, polis, etc. Vi är alla människor, flockdjur som gjort just flocken till en överlägsen överlevnadsstrategi. Också vargar lever i flock.
Alliansen vill splittra flocken så att enskilda kan bli mer än rika och de fattiga mer än fattiga. Är det vad du vill? Tänk om!

2 kommentarer:

  1. Vilka var det som sålde ut vänsterblaskorna var det inte de själva eller vilka ska vi skylla på?

    Det finns ingen vänster att rösta på idag, alla är eu-liberaler och styrs av Eu
    och skyll inte på oss som röstade NEJ till skiten och som förstod vad som komma skulle och nu får vi alla vara med och betala.Framtiden kommer att bli riktigt dyrt både mänskligt och ekonomiskt och vi har än bara sett början på eländet.

    Håller med om att detta samhälle som har vuxit fram vi vi inte ha!

    SvaraRadera
  2. Röstade också nej, självklart. Men så enkelt är det inte, varje stat kan faktiskt bestämma själv om den vågar. Men vi vågar inte, aldrig skulle Sverige efter Olof Palme sticka ut. Sossarna sålde sina blaskor, så enkelt är det, och nu står de med halsarna otvättade.

    SvaraRadera